Boken Vildplockat

bokomslag_small.jpg
 
 

om boken

Med rätt kunskap kan en vanlig skogspromenad bli en spännande jakt på naturlig mat och vilda smaker. I boken Vildplockat lär du känna en mängd svenska blommor, örter, bär, svampar, blad, rötter och lökar som alla går att äta och använda i matlagning.

Den nordiska floran har det senaste decenniet hamnat i strålkastarljuset på grund av kockarna i det som brukar kallas de nya nordiska köket. Men det är inte bara toppkockar som kan laga med granskott, harsyra, tistel och ormbunke. Många svenskar är vana att plocka svamp, men repertoaren kan lätt utökas till att omfatta mer av vad skog och äng har att erbjuda.

I boken samlas fakta om ett 70-tal växter: var de går att hitta, deras specifika kännetecken, smaker och utseenden, eventuella risker för sammanblandning och hur de bäst förvaras och förädlas.

KÖP VIA ÅTERFÖRSÄLJARE:

ADLIBRIS
BOKUS
NATURKOMPANIET
ADKADEMIBOKHANDELN

 
 
Välskriven och bildmässigt vacker bok. (..) och med ett plastat omslagsom håller för lite sämre väder,boken skall ju med ut i naturen!
— TRANÅS-POSTEN