neonatur

Svampkurs & Middag Storlien

Svampkurs och Middag i Storlien 23-24 Augusti

Skärmavbild 2019-07-04 kl. 13.49.39.png

Följ med ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter och lär oss hur vi tillreder dessa. Det äts lunch, fikas och kanske väljer du till en femrätters svampmiddag på kvällen. Tillsammans med Niki Sjölund och Lena Flaten ger vi oss ut på jakt efter svamp och ätbara växter. Lunchen avnjuter vi utomhus.

Niki Sjölund är uppväxt i södra Lappland med naturen som lekplats. Ett brinnande intresse för naturens råvaror kombinerat med arbete som kock på bland annat Ekstedt och Gro i Stockholm har lett fram till ett eget företag som plockar vilda växter åt ett antal svenska topprestauranger. För Niki har möjligheten att plocka det som naturen producerar utan hjälp från oss människor nästan blivit en personlig ideologi.

OM FLAMMANS SKAFFERI

Flammans Skafferi går i fronten när det kommer till mat som andas kärlek till naturen, hållbara jordbruk, mathantverkare och odlare. 
I vår mysiga restaurang hittar du allt från surdegspizza med jämtländska toppingar till avsmakningsmenyer tillagade på råvaror från våra hållbara bönder, odlare och mathantverkare. 

I vår matlagning finns inspiration hämtad från traktens vattendrag, fjäll och skogar. Under helgerna tänder vi upp i vår vedeldade stenugn och bjuder in till härliga middagar. Passionen för mat och natur speglas även i vår ambition om ett hållbart mathantverk. 

Våra råvaror hämtas från hållbara bönder, jägare och odlare. De råvaror vi inte hittar hos våra lokala producenter köper vi ekologiskt. 
På Flammans Skafferi lagas maten från grunden. Vi skördar en stor del av råvarorna själva med god hjälp av personal och vänner. Vi gravar, röker, lufttorkar både kött och fisk, kokar marmelader, chutneys, olika sorters drycker, konserverar frukt och bär – allt beroende på tillgång och säsong för de olika råvarorna. 
Hos oss är det råvaran och mathantverket som är i fokus. Vi arbetar med det vi kallar "relationsmat".


23 & 24 augusti
Svamputflykt med start kl 9.30 från Flammans Skafferi: 650:-/pers. inkl lunch tillagat i det fria på lokala råvaror. Följ med Niki Sjölund och Lena Flaten ut bland Storliens skogar och fjäll och lär dig om svamp och ätliga växter. Vi plockar svamp och växter. Det äts lunch, fikas eller kanske väljer du till en femrätters svampmiddag på kvällen.

Svampmiddag (5 rätters middag med temat svamp) 750:-/pers.

Kontakta oss så berättar vi mer. 

Namn *
Namn